TIPUS DE BULLYING

Físic

 

És el tipus de bullying més comú i més visible. Inclou cops, empentes, pallisses entre un o diversos agressors. Podem dir que es tracta d'una espècie d'intimidació en la qual de forma repetida i prolongada una persona es veu exposada a un comportament abusiu que inclou violència física (cops, empentes, puntades, etc.) per algú del seu entorn, i del qual és difícil defensar-se, ja sigui perquè és una figura d'autoritat o perquè el supera en força. A més, la víctima sempre té la sensació d'estar amenaçada i complementament indefensa.

 

Per què ocurreix?

 

En general els objectius d'aquesta mena de bullying mostren senyals d'ansietat dins d'entorns socials.

La intimidació física no es dóna només perquè l'assetjador se senti més fort o sigui més gran que un altre, sinó quan existeix una certa dinàmica una mica complexa entre dues persones.

En general un assetjador es caracteritza per tenir tendències violentes, ser impulsiu o controlador, fins i tot una combinació d'aquests trets.

Si bé en alguns casos, els abusadores són persones amb baixa autoestima, que busquen resoldre problemes interns intimidant a uns altres, això no sempre és així, a vegades tenen excés de confiança en si mateixos i es valen de les seves qualitats, entre les quals s'inclou la força física per a tormentar a uns altres.